Over mij

Ik ben Ingrid Besse, geboren in 1976, partner van Eric Meijners en moeder van 3 prachtige dochters. In 2007 bevallen van mijn jongste dochter en toen zijn bij mij eigenlijk de meeste klachten begonnen. Ik bleef moe, nergens zin in(depressief), eetbuien en huidklachten. Omdat dit niet bij mij paste toch maar even langs de huisarts, bloed onderzoek. Zo gezond als een vis.

Tegen die depressieve gevoelens heb ik toen antidepressiva gehad, waar ik geen goed gevoel bij had, maar ja als de huisarts het zegt zal het wel goed zijn. Na een maand slikken gaf me dit nog steeds geen goed gevoel, het deed sowieso niets met me. Ik ging toen beter naar mijn zelf luisteren en merkte tijdens de menstruatie cyclus dat ik daarin erg schommelde. Ik ben toen weer gestopt met de antidepressiva en op google aan het rondkijken gegaan. Op een gegeven moment heb ik de 30 dagen no sugar challenge gedaan, zo wat een verschil in 30 dagen, energie voor tien en een stuk vrolijker. Hier lag voor mij de eye opener, voeding. Eigenlijk wist ik het allang, met een dochter die van baby af aan al eczeem had(koemelk), de ander verschrikkelijke buikkrampen had van pinda’s en de ander eczeem kreeg van aardappelen.

Het had i.i.g. zo mijn interesse gewekt dat ik meer wilde weten over voeding en gezondheid. Het ene kookboek en het andere kennisboek werd verslonden. Uiteindelijk de opleiding orthomoleculair voeding en suppletie adviseur gedaan. Daarna, om het lichaam nog beter te leren kennen, medische basiskennis. Maar hoe nu verder, hoe ga ik het toepassen. Al een aantal jaar volgde ik Richard de Leth, de oprichter van Oersterk. Deze opleiding kwam regelmatig voorbij en uiteindelijk besloten om deze te gaan doen, en met goed resultaat. Hier vielen een hoop stukjes op de goede plaats.

En nu een volgend hoofdstuk, jou en andere begeleiden naar een betere leefstijl.